Elsternwick Addition

Nestled amongst a row of Victorian terraces, this two bedroom, single fronted, traditional house has been transformed into a light filled, three bedroom, smart family space.

The project required a full town planning permit, including heritage assessment. The design brief was to create a large open plan living zone, with the entire upper level to be a parents’ retreat. The client placed a large emphasis on maximising the amount of natural light and space. This was successfully achieved through the creation of an architectural form that challenges conventional renovation design.

The distinctive and clean built form, coupled with elegant interiors provides a striking contemporary addition that is in harmony with the original Victorian terrace.

The project required a Full Town Planning Permit / Heritage Planning Permit and Building Permit.


This project won a commendation in the 2014 BDAV Awards. It has also been nominated for Best Alteration/Additional Residential Design in Australia up to $350K at the NABD Awards, winners to be announced in conjunction with Grand Designs Live in October 2014.

Published on Contemporist.com (24.09.2014) to see article click here.